Jak dobrze jest wrócić...
Powiem szczerze, że tęskniłam za wami, a najbardziej zmotywowały mnie maile, które otrzymałam.
Wcześniej nie miałam pojęcia jak bardzo jestem czasem potrzebna ...
Dziękuję za pamięć i chęć spędzania "ze mną czasu"...
W każdym razie dużo się nauczyłam i mam zamiar wcielać to na blogu.
Ostatnimi czasy rządzą u mnie naleśniki, krokiety i ziemniaki w różnej formie od placków ziemniaczanych po kopytka, także wszystko przed nami.
A na dobry początek są grzanki z mozzarellą, szynką i tymiankiem jako szybka przekąska po pracy lub śniadanie czy pyszna kolacja.
GRZANKI Z MOZZARELLĄ, SZYNKĄ I TYMIANKIEM
8 kromek chleba
mozzarella
4 plastry szynki
kilka gałązek tymianku
sól morska gruboziarnista
pieprz świeżo zmielony
oliwa z oliwek
Kromki chleba układamy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia, na każdą kromkę układamy po dwa plasterki mozzarelli, szynkę pokrojoną w kosteczkę czy z braku czasu porwaną, listki tymianku i wszystko posypujemy do smaku delikatnie solą i pieprzem i polewamy cienką strużką oliwy z oliwek.
Wkładamy do nagrzanego do 210 st. C piekarnika i zapiekamy 7 minut. Jeśli posiadamy piekarnik z programem barbecue to zapiekamy wtedy grzanki tylko 5 minut a pozostałe 2 - 3 na programie barbecue.
Podajemy gorące!
Smacznego!
Inka
p.s. jeszcze raz dziękuję wam, że jesteście ze mną. :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Miło, że jesteś :)
OdpowiedzUsuńTakie grzanki idealne na kolację - lubię bardzo! Kojarzą mi się z dzieciństwem - kiełbaska, cebulka, żółty ser :))
ooooo, jakie pyszniutkie, idę coś zjeść.
OdpowiedzUsuńalucha:
OdpowiedzUsuń:)
pamiętam takie z cebulką i kiełbasą i z dużą ilością sera ... tak, to było to.
brzuszkiłakomczuszki:
no to smacznego!
pozdrawiam
Inka
Cudne te grzanki! Idealne na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Teraz na jesienny wieczór idealne:-)
OdpowiedzUsuńwspaniale wyglądają te grzanki :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJakby nie było to dla mnie każdy rodzaj sera pasuje do grzanki. Oczywiście najpierw trzeba taką grzankę przygotować w tosterze https://duka.com/pl/agd/tostery aby była odpowiednio przypieczona. Później szybko nakładamy ser i wszystko się rozpuszcza.
OdpowiedzUsuń