Pasta jajeczna - proste i szybkie śniadanie!





Dzień Dobry!
A tu śniadanie do łóżka, przepyszne kanapki i kubek gorącej herbaty. Kto nie lubi takich śniadań?
Po cichutku, bez większego wysiłku możemy komuś bliskiemu zrobić przyjemną pobudkę i bardzo sympatycznie rozpocząć dzień.
Czasem warto wstać wcześniej, niż ta druga osoba, postarać się zaskoczyć ją /jego, to naprawdę daje dużo radości dla obojga. Wiem to!
Pasta jajeczna to proste śniadanie, do którego możemy podawać różne najróżniejsze dodatki, począwszy od mięs, a skończywszy na warzywach, sałatkach itp.
Ja uwielbiam paprykę, więc klasycznie, kanapki tylko z pastą jajeczną i do tego właśnie papryka.
Soczysta, jędrna i świetnie chrupiąca.


Pasta jajeczna

Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo ( ja gotuje 5 minut od momentu wrzenia)
natka pietruszki opcjonalnie lub inna zielenina np. szczypiorek, koperek
2 łyżki majonezu (również opcjonalnie w zależności od ulubionej konsystencji)
pieprz
sól

Jaja gotujemy na twardo (ok. 5 minut), w tym czasie zajmujemy się zieleniną,  krojąc szczypiorek czy pietruszkę na drobne cząstki. Jeśli jaja są już lekko przestudzone , obieramy je ze skorupek i kroimy na mniejsze kawałki, nie muszą być równe, wkładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem, dodajemy zieleninę majonez, sól i pieprz, wszystko mieszamy ze sobą i gotowe.
Podajemy z bagietkami, bułeczkami, chlebkiem kto co lubi.
Smacznego!
Inka

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

myTaste.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne