Pamiętne wakacje w Odessie. Miałam może 7 lat, zapamiętałam z tych wakacji smak masła i kukurydzy, której na początku nie chciałam za żadne skarby spróbować. Na ulicach ogromne arbuzy i ciepło, gorąco ...
Plaża pełna ludzi, w morzu nawet przy samym brzegu pływały meduzy i zdarzało się, że parzyły. Piasek był tak bardzo nagrzany, że na boso chodzili tylko ci najbardziej wytrzymali.
Dostałam wtedy swoje pierwsze koło ratunkowe, było z grubej gumy, pomarańczowe w małe wiewiórki, rzecz niebywała ... Nikt nie chciał mi go nadmuchiwać ponownie ...:)
Wszyscy leżeli na białych prześcieradłach...
Statki, wesołe miasteczko, inni ludzie inny język.
Corn & Butter & Salt
кукурудза, масло, сіль
kolby kukurydzy / ilość w zależności od ilości osób i ich możliwości
masło / oby nie za mało
sól / szczypta dla każdego
Kukurydzę, myjemy i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy ok. 7 minut. Wyjmujemy i podajemy od razu. smarujemy masłem i solimy.
Smacznego!
Inka
0 komentarze :
Prześlij komentarz