Jajka z wędzonym łososiem i oliwkami!


Delikatny smak łososia w połączeniu z jajkiem i oliwkami, oprószony szczypiorkiem i pieprzem - pycha!
Jajka podane w taki sposób są bardzo eleganckie.
Uwielbiam przygotowywać je na taki sposób, ponieważ zachwycają dokładnie wszystkim i wszystkich, którym to serwuję.


Jajka z wędzonym łososiem i oliwkami

- 3 jajka (opcjonalnie w zależności ile osób musicie wykarmić :))
- majonez
- wędzony łosoś w plastrach
- kilka oliwek ( ja używam czarnych bo wydają mi się lepsze w smaku a poza tym dają ładniejszy efekt kontrastu)
- pieprz
- szczypiorek drobno posiekany


Jajka gotujemy na twardo (5 minut od momentu wrzenia ),
studzimy, obieramy ze skorupek układamy na talerz, paterę itp. kroimy na pół, smarujemy delikatnie majonezem.
Następnie plastry łososia dzielimy na małe kawałeczki, oliwki kroimy w krążki, siekamy szczypiorek, przygotowujemy pieprz.
Na jajka posmarowane majonezem wykładamy kawałeczki łososia, dekorujemy oliwkami i obsypujemy szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!

Inka







6 komentarze :

  1. co prawda oliwki nie należą do moich ulubionych, ale łosoś to i owszem, wię podoba mi się takie zestawienie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajka z takimi dodatkami to prawdziwy przysmak! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. W tym zestawie wszystko lubię :)) Pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. z łososiem najpyszniejsze!

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję za uznanie.
    Pozdrawiam was serdecznie!
    Inka

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam łososia. zwłaszcza z jajkiem i krążkami czarnych oliwek.
    :)

    OdpowiedzUsuń

 
myTaste.pl