Delikatny smak łososia w połączeniu z jajkiem i oliwkami, oprószony szczypiorkiem i pieprzem - pycha!
Jajka podane w taki sposób są bardzo eleganckie.
Uwielbiam przygotowywać je na taki sposób, ponieważ zachwycają dokładnie wszystkim i wszystkich, którym to serwuję.
Jajka z wędzonym łososiem i oliwkami
- 3 jajka (opcjonalnie w zależności ile osób musicie wykarmić :))
- majonez
- wędzony łosoś w plastrach
- kilka oliwek ( ja używam czarnych bo wydają mi się lepsze w smaku a poza tym dają ładniejszy efekt kontrastu)
- pieprz
- szczypiorek drobno posiekany
Jajka gotujemy na twardo (5 minut od momentu wrzenia ),
studzimy, obieramy ze skorupek układamy na talerz, paterę itp. kroimy na pół, smarujemy delikatnie majonezem.
Następnie plastry łososia dzielimy na małe kawałeczki, oliwki kroimy w krążki, siekamy szczypiorek, przygotowujemy pieprz.
Na jajka posmarowane majonezem wykładamy kawałeczki łososia, dekorujemy oliwkami i obsypujemy szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!
Inka
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
co prawda oliwki nie należą do moich ulubionych, ale łosoś to i owszem, wię podoba mi się takie zestawienie.
OdpowiedzUsuńJajka z takimi dodatkami to prawdziwy przysmak! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńW tym zestawie wszystko lubię :)) Pyszne :)
OdpowiedzUsuńz łososiem najpyszniejsze!
OdpowiedzUsuńDziękuję za uznanie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam was serdecznie!
Inka
uwielbiam łososia. zwłaszcza z jajkiem i krążkami czarnych oliwek.
OdpowiedzUsuń:)
Nigdy nie jadłam tak podanego łososia i mogę powiedzieć, że jest to bardzo ciekawe danie. Jak dla mnie również doskonałym przepisem jest https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-w-tempurze/ i myślę, że tak podany łosoś na pewno wielu będzie smakował.
OdpowiedzUsuń